NOWOŚCI w sezonie 2024/2025, przepisy,ciekawe linki
Od grudnia oferujemy Państwu kapustę kiszoną ,którą można gotować (odgrzewać) troszkę dłużej (bigos), i nie zrobi się z niej tak szybko ,,ciapa". Uwaga: przed płukaniem - proszę spróbować, nasza kapusta często bywa nieprzekiszona (średnio kwaśna), a więc zbyt pochopne płukanie może pozbawić ją smaku. Lubicie kwaśniejszy bigos - nie płuczcie wcale! (lub być może wystarczy 1 raz odlać wodę). Ta kapustka bardzo dobrze się przechowuje, więc można ją kupować na święta, odpowiednio wcześniej. CIEKAWE LINKI: - Jak do nas trafić ? https://youtu.be/LBmLTJbkL3o -co nas truje http://www.halat.pl/dodwar.html -zamiast actimelu -http://annonavita.blogspot.com/2011/02/kiszona-kapusta-zamiast-actimelu.html -co nas zakwasza http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/10-produktow-ktore-najbardziej-zakwaszaja-organizm/qkmg5p -a tu Okrasa łamie przepisy http://vod.tvp.pl/59444/kapusta-nie-tylko-do-bigosu -Z cyklu: Rolnik posieje,posadzi i mu samo rośnie - https://www.youtube.com/watch?v=8KHKoO-x7Go&feature=youtu.be -o wpływie kapusty kiszonej na zdrowie https://www.youtube.com/watch?
|